Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

3 Edukativne Igračke koje su super korisne za vašu decu

3 najbolje Edukativne igračke za bebe

Predstavljamo ti 3 najbolje edukativne igračke za bebu

Većina dečijih igračaka je na neki način edukativna za decu. Čak i najbanalniji crtani film, ako decu uvuče u svet njihove mašte i podstakne ih da se igraju, ima neku vrednost. Barem malu.

Ali priznaćemo da neke igračke imaju veću odrazovnu vrednost od drugih, pa ako želite da sa svojom decom radite na određenim veštinama ili razvijete naprednija područja interesa, verovatno će vas zanimati da saznate koje su to igračke.

Profesionalci Insituta Good Housekeeping iz Njujorka koje radi još od 1900. godine, otkrili su da neke igračke daju visoke rezultate u pogledu edukacije i zabave dece.

Ustanovili su da te igračke daju pozitivan efekat na izgradnju veština uključujući:

  • fizičke (veću i finu motoriku),
  • obrazovne (matematika, čitanje, pisanje) i
  • socijalne i emocionalne (povezivanje, igranje uloga).

Koje su to 3 edukative igračake koje možete pronaći i kod nas, a preporučuje pomenuti institut verovatno se pitate.

1. Bebi muzički piano

Na njemu deca mogu da eksperimentišu sa visokim i niskim notama, kao i glasnim i tihim zvukovima. Sadrži taster za uključivanje i isključivanje, klavijaturu, tipku za reprodukciju i tipku za aplauz, šest pesama životinja, povećanje i smanjenje ritma, osam različitih pesama i ritmova. Pogledajte našu ponudu bebi muzički piano igračaka.

Njegove svetle boje i razni zvukovi pomažu vašem detetu da razvija osnovna čula kao što su vid i sluh, istovremeno poboljšavajući njegovu maštu. Ova edukativna igračka razvija emocionalnu inteligenciju deteta i koordinaciju između očiju i ruku. Pogodna je za uzrast deteta iznad 18 meseci.

2. Dečija kuhinja

Osim što je igranje u dečijoj kuhinji zabavno i edukativno, ovim se razvija i strast ka kulinarstvu. Mudrim ulaganjem u razvojne veštine dete se uči kroz igru. U kuhinji se uči da se bude odgovoran, tačan, uredan, organizovan.

Kuhinjski set sigurno će se svideti i devojčicama i dečacima koji vole da eksperimentišu u kuhinji i oponašaju svoju mamu koja kuva.

3. Didaktička kućica

Edukativna igračka, tj kućica za bebe u koju se ubacuju različiti oblici raznih boja. Ovaj ergonomski dizajn igračke i elegantan izgled sa pregršt oblika i boja, tokom igre poboljšava veštine rešavanja problema, razvoj koordinacije ruku-oči i podržava razvoj inteligencije. Jedan od primera ove igračke ima 7 oblika za umetanje, otvara se krov i vrata.

Sa svim ovim nabrojanim igračkama dete može da se igra samo, ali je još lepše kada mu se vi pridružite i zajedno radite na unapređenju detetovih veština, a kroz igru i zabavu, jer tako je najlepše i najlakše učiti, zar ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog