Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Balans bicikl – šampion novih generacija

Balans bicikl – šampion novih generacija

Želite dete da pripremite za sportove? Evo odlične pripreme

Da li razmišljate da svoje dete upoznate sa uzbuđenjem i slobodom koju sa sobom nosi vožnja biciklom? Podučavanje deteta ovoj veštini je tradicija koja se menjala napretkom u tehnologiji i novim inovacijama. Tako smo u protekloj deceniji videli uvođenje novog šampiona, poznatog kao balans bicikl.

To su bicikli sa blagim modifikacijama koji pomažu vašem detetu da vežba održavanje ravnoteže, poboljša ukupne motoričke sposobnosti, izgradi samopouzdanje i ublaži prelazak na klasičan bicikl sa pedalama.

Odlučite se za balans bicikl!

Balans bicikl je dizajniran da deci deluje kao lakša alternativa uz pomoć koje mogu da nauče kako voziti pravi bicikl, a sve to mnogo ranije nego što mislimo da je uopšte i moguće. I još važnije, bez padanja, modrica i ogrebanih kolena. Da bi uklonili sve smetnje, dolaze bez pedala, lanca, ručica ili kočnica. Mališani od godinu dana mogu da voze ove bicikle gurajući se napred koristeći svoje nogice. Dizajniran je posebno za podučavanje dece najvažnijoj veštini potrebnoj za vožnju bicikla – ravnoteže.

Balans bicikl uči decu kako da balansiraju i upravljaju, tricikli pomažu deci da preciznije unaprede svoje veštine pedaliranja, dok točkići za vežbanje pomažu deci da se udobno snalaze sa kočnicama.

Šta je dečiji bicikl za ravnotežu?

Dečiji bicikl za ravnotežu, koji se takođe naziva i bicikl bez pedala ili balans bicikl, revolucionarni je dvotočkaš koji dolazi sa svim karakteristikama neophodnim za podučavanje mališana kako da balansiraju i upravljaju na dva točka. Pomažući deci da ovladaju ovim osnovnim veštinama, izuzetno im olakšava prelazak na bicikl sa pedalama.

Ovi bicikli su obično vrlo lagani, sa okvirom i ručkama dizajniranim za lako klizanje. Pošto većina nema kočnice, zaustavljaju se povlačenjem obe noge po zemlji.

U slučaju da niste znali mnogo o ovim malim dečijim biciklima, biće vam drago da znate da dolaze u različitim vrstama i veličinama. Najmanji mogu biti za decu od godinu dana, pa sve do dvanaestogodišnjaka. Poklonko Bebić je za Vas pripremio širok i vrlo zanimljiv asortinam ovih zaista revolucionarnih proizvoda.

U poređenju sa triciklima i stabilizatorima kojima je potrebna velika koordinacija i napor za upravljanje, mališani mogu skočiti na ove bicikle i odleteti u tren oka. Ne trebaju im nikakvi potisni mehanizmi, pa će vaše dete naučiti da vozi potpuno samo, podižući spostveno samopouzdanje.

Prednosti bicikla bez pedala

Učenje okretanja pedala je mnogo jednostavnije i prirodnije u poređenju sa održavanjem ravnoteže na dva točka. Stoga, nakon što savladaju veštine skretanja i balansa, deca će mnogo lakše naučiti kako da okreću pedale.

Skretanje u krivinama je kritična veština koju deca moraju savladati dok voze bicikl, jer zahteva naginjanje uz održavanje balansa. Kada koriste pomoćne točkiće, deca ne uče kako da kontrolišu svoje telo prilikom skretanja, jer jednostavno okretanje upravljača dok pedaliraju završava posao. Kao rezultat, dete nespremno dočekuje tranziciju na pravi bicikl.

Balans bicikl mora biti lagan, sa niskim težištem i sa vrlo malo dodatne opreme. Ovo olakšava udobno naginjanje i balansiranje. Osim toga, ako se dete nagne previse na neku stranu, dovoljno je da jednostavno spusti noge i ispravi svoju grešku bez posledica.

Možete pronaći balans bicikl u različitom dizajnu i veličini, što može pomoći deci bilo kog uzrasta da nauče kako da voze pravi bicikl brže i prirodnije.  Posetite našu internet prodavnicu i pogledajte ponudu ovih sjajnih igračaka – Bicikl gur gur Polisport sivi za decu od 2-5 godina , Bicikl gur gur Spider beli za decu od 2-4 godine ili neki drugi iz našeg asortimana. Izaberite, probajte i uživajte zajedno sa svojim mališanima.

Vaš Poklonko Bebić 😊

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog