Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Beba plače u kolima – kako sprečiti suze tokom vožnje

Bez obzir koliko beba bila mala, odlazak na put, čak i kratak, podrazumevaće se i u prvim mesecima njihovog života, možda i intenzivnije nego kasnije. Odlazak u savetovalište, na redovne preglede, vakcine ili posete rodbini, uglavnom će zahtevati korišćenje automobila i auto sedišta. Za neke roditelje to znači samo jedno – beba koja plače u kolima i nemogućnost da se spreče suze tokom vožnje.

Odlazak bilo gde u današnje vreme za većinu nas uključuje obavezno korišćenje automobila. Iako na reklamama i slikama gledamo samo veselu i nasmejanu decu u kolima i tokom vožnje, neki roditelji jednostavno nisu te sreće. Neke bebe i mala deca ne vole svoja sedišta i vožnju u bilo kom obliku ili načinu. To znači da odlazak bilo gde sa ovakvim detetom može biti naporan i stresan, podjednako za obe strane. Dakle, evo nekoliko isprobanih i proverenih načina da smirite svoju nervoznu bebu u kolima i pri tom pomognete sebi da sačuvate razum i nerve.

Postoje dve vrste beba na svetu: one koje vole auto sedište i vožnju kolima i one koje plaču na sam pogled na automobil. Ako svoje dete prepoznajete u prvoj grupi onda ste zaista srećnik. Ako ste se ipak pronašli u ovoj drugoj, znajte da niste jedini. Roditelji dece koja ne vole vožnju neprestano traže način i taktiku koja će biti efikasna u sprečavanju suza tokom vožnje.

Nekada je zakonom bilo dozvoljeno da se deca voze na zadnjem sedištu bez posebno dizajniranog sedišta predviđenog za to, pa je roditeljima umnogome bilo lakše da animiraju svoju decu. Naravno da su se i deca osećala daleko slobodnije i komfornije. Međutim, na prvom mestu uvek mora biti bezbednost. Pravilna upotreba auto sedišta pomaže bebama u saobraćajnim nesrećama, a dizajn štiti glavu i kičmenu moždinu beba u slučaju sudara. Nažalost, bebe ne razumeju ove prednosti. Oni samo znaju da ne mogu da vide mamu, da ih niko ne drži i da im je možda neudobno.

Beba plače u kolima

Kako sprečiti plakanje kada beba plače u kolima?

  • Povedite računa o oblačenju i udobnosti

Jedan od najboljih načina da dobro započnete vožnju je da se uverite da beba ima čistu i suvu pelenu i da nosi udobnu odeću.  Nemojte insistirati na tome da bude obučena u stvari po poslednjoj modi ili u nešto što je u trendu. Ako beba izgleda divno ali se oseća neprijatno, ne postižete baš ništa osim dodatne ture plača i nervoze. Takođe, povedite računa i o temperaturi u kolima.

  • Raskomotite ih i obezbedite optimalnu temperaturu

Temperatura može biti problem za bebe kada su u auto sedištima, ali ne na način na koji većina roditelja očekuje. Za razliku od hladnoće i osećaja zime, mnoge bebe se bune u kolima jer im je previše toplo. Sedišta su uglavnom rađena od sintetičkih materijala, što dodatno zagreva njihova mala tela.

Neke bebe se jednostavno pregreju u sedištu automobila. Možda vam nije vruće, ali vaša beba se možda znoji od tog materijala ili materijala kojim je prekrivena- posebno ako plače. Kada ih prekrivate, potrudite se da im obezbedite prekrivače koji su od pamuka, prozračni, sprečavaju znojenje i idealni su u regulaciji temperature.

Takođe, bebe nikada ne bi trebalo da se stavljaju u auto sedište u jakni. Ne samo da će se pregrejati, već i najveći deo jakne sprečava da trake sedišta automobila pravilno funkcionišu. Ako je napolju hladno, dovoljno je da je obučete u nešto toplije pre izlaska. Svakako, svi automobili imaju prilično dobro grejanje ili vetilaciju, tako da ne morate brinuti o tome.

  • Ponesite grickalice

Možda vas i sama pomisao na hranu u automobilu izluđuje, ali ovo može biti metoda koja zaista radi. Kada budu dovoljno stari da jedu, davanje nečega za jelo tokom vožnje može im pomoći da odvrate pažnju od plača i nervoze. Ako krećete na put u vreme ili pred vreme za hranjenje, odložite jelo za usput i prilagodite izbor hrane dužini puta ali i uslovima. Uvek imajte na umu da ste ipak u kolima.

  • Ponesite igračke

Ovo je tako jednostavno i skoro da nije vredno pomena, osim što može biti problem da ovu tako jednostavnu stvar – zaboravite. Potrudite se da uvek u kolima imate kesu sa par rezervnih igračaka i da je držite u gepeku ili na sedištu. Osim što ove igračke dete neće viđati tako često, kao one u redovnom arsenalu igrački, pa će im se radovati, imaćete ih uvek na dohvat ruke, čak i kada zaboravite i već prevalite koji kilometar.

Kupite najbolje igračke za bebe odmah!

Autor: Biljana Jovanović

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog