Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Didaktičke igračke – Učenje kroz igru

Didaktičke igračke za decu

Didaktičke igračke su uvek pravi izbor!

Sigurno ste se barem nekoliko puta našli u društvu roditelja koji su razgovarali o didaktičkim igračkama – o njihovom značaju za rani uzrast deteta, kao i izboru ovih igračaka na našem tržištu. Isto tako, sigurno ste mnogo puta slušali i razmenjivali iskustva o korišćenju određenih tipova didaktičkih igračaka. Nesumnjivo, njihov značaj je višestruk i u prilog tome govori i njihova popularnost prilikom izbora i kupovine, jer svako želi da detetu pokloni nešto što je korisno za razvoj, što aktivira motoriku i što budi inteligenciju, nešto sa čime može da se zaigra, ali ujedno i da nauči.

Zato možemo reći da didaktičke igračke sa punim pravom nose epitet najpopularnijih igračaka današnjice jer njihovom kupovinom vi pružate detetu vid zabave, ali i šansu da nauči mnogo toga. Otkrivamo vam zašto su odličan izbor za mališane.

Šta su didaktičke igračke i kako da ih lako prepoznamo?

Didaktičke igračke igraju bitnu ulogu u razvoju deteta. Možete se zapitati, s razlogom –  kako i kojim metodima one utiču na razvoj mog deteta? Ove igračke su pametne, edukuju dete, interaktivno učestvuju u detetovom istraživanju i otkrivanju sveta koji ih okružuje i ono što je možda i najvažnije značajno doprinose intelektualnom, socijalnom i motričkom razvoju. Postoje barem dva prepoznatiljiva načina na osnovu kojih možemo zaključiti kako oni deluju na decu:

  • Njihov zanimljiv dizajn i boje – privlače pažnju deteta na prvi pogled
  • Njihova namena – spajanje istih oblika i formi u celinu ili ubacivanje određenih oblika kroz odgovarajuće otvore (primera njihove namene je mnogo)

Kvalitetno izrađene didaktičke igračke su “toliko pametne” u svom dizajnu da će zapravo “prevariti” vaše dete tako što će ga navesti na igru i zabavu, a zapravo ono uči.

Koliko puta ste uočili da se Vaše dete toliko udubi igrajući se ubacujući različite oblike kroz odgovarajuće otvore, nameštajući kolutove ili sklapajući određene forme na adekvatan način? Baš takve su didaktičke igračke jer Vaše dete razvija u tim trenucima maštu i inteligenciju, i bitno je znati – ne prekidajte ga u toj igri!

Učenje kroz igru je važno

Kroz više naučnih studija dokazano je da je učenje kroz igru esencijalno za rani razvoj deteta.  Nauka i psihologija više puta implicirali su da kada biramo igračke, to budu one koje će biti interaktivne i obrazovne jer su takve najbolji su prijatelji dece ali i roditelja.

Igranje je najprirodniji oblik učenja! Najbolji način da deca nauče jeste kada toga nisu svesna.

Probudimo maštu, akciju i motoriku

Dopustite Vašem detetu da uz didaktičke igračke probudi svoju maštu. Rešavanjem mnogih zagonetki, neka uroni u svet igre i logički stigne do mnogih zaključaka. Uživajte gledajući Vašeg mališana kako provodi sate učeći, tj. igrajući se, a u svakom trenutku možete i da se pridružite jer zabava i kvalitetno provedeno vreme su zagarantovni kada ove igračke imate u svom domu.

Sada kada smo naučili šta su didaktičke igračke vreme je za pravi izbor…ili izbore, jer sada znamo da ovakvih igračaka nikad nije višak J Naša online prodavnica raspolaže sa velikim izborom ovakvih vrsta igračaka: didaktičke drvene kućice, kocke, kornjače, lopte ili autiće…

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog