Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Tražite drvene igračke za bebu?

Tražite drvene igračke za bebu

Pomoći ćemo vam kako da odaberete drvene igračke za bebu

Igra blokovima je odlična aktivnost za dete i prilika za sticanje novih veština. Tražeći ovakve igračke, vredi obratiti pažnju na nekoliko najvažnijih detalja. Upoznajte se sa njima!

Igranje u prvim godinama detetovog života najvažnija je aktivnost koju mališani rade. Nudeći im drvene igračke, možemo diverzifikovati ovu zabavu. Što se tiče blokova od drveta, izbor je ogroman. Možete birati između vrsta, oblika, uzoraka i boja. Prvi set su oni od kojih možete da gradite sve vrste piramida sa više elemenata, drvene sortirke, drvena vozila, slagalice sa nekoliko elemenata ili drvene magnetne blokove. Među mnogim ponudama lako možemo pronaći odgovarajuće igračke. Morate samo zapamtiti da njihova veličina treba da odgovara malim rukama.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom izbora?

Sigurnost – ovo je najvažniji aspekt. Blokovi bi trebali biti i lepi i šareni, a pre svega bezbedni za decu. Materijal od kojeg su napravljeni treba da bude najkvalitetniji, a npr. boje koje se koriste za farbanje moraju da ispunjavaju sigurnosne standarde. Blokovi sa sertifikatima osiguravaju da je igračka izrađena od prirodnog materijala, bez upotrebe hemikalija. Vredi odabrati one koji nemaju oštre ivice i male elemente koje je lako progutati.

Broj elemenata – u slučaju najmlađe dece, njihov broj treba ograničiti. Na početku predlažem od 2 do 10 elemenata. Kompleksniji kompleti mogu se kasnije kupiti.

Obrazovni aspekt – prilikom izbora blokova za dete, vredi obratiti pažnju na npr. blokove sa slovima ili brojevima. Ako je nepotrebno čak i na početku avanture sa blokovima, onda u kasnijoj fazi detetovog razvoja možemo da ih koristimo za učenje brojeva i azbuke tokom igre. Nešto starijoj deci preporučujemo drvene magnetne blokove, koji su i dalje veliki hit. Ovi blokovi ne samo da razvijaju kreativnost, već i podučavaju preciznosti.

Da li su drveni blokovi dobra igračka za dete?

Naravno! Kupovina igračaka od drveta je vrlo dobra odluka. Ovi naizgled lako sastavni elementi pozitivno utiču na ukupan razvoj deteta. Od malih nogu razvijaju maštu i kreativnost. Savršeno uklapaju u sve popularniji eko stil. Iz svog iskustva znamo da mališanu neće biti dosadno nakon višednevne igre.

Drveni blokovi – zašto ih vredi kupiti za dete?

Drvene igračke su vanvremenske. Njihovo ređanje ima ogroman uticaj na razvoj dece.

Evo nekoliko najvažnijih pozitivnih aspekata igre:

  • razviti ručnu spretnost i finu motoriku,
  • uče koncentraciji i strpljenju,
  • pomoći u izgradnji socijalnih odnosa,
  • pomažu u smirivanju i odmaranju od viška energije,
  • odličan način da se provede vreme zajedno sa roditeljima, bakama i dekama ili starijom braćom i sestrama,
  • način učenja slova i brojeva.

Kada vredi kupiti prve kocke?

Drvene kocke su savršeni za dete bilo koje dobi. Veoma je važno da prilikom izbora  za najmlađe treba da pogledate potrebnu minimalnu starost deteta. Ovi podaci se obično nalaze na pakovanju. Za jednogodišnje dete, vredi odabrati prve drvene igračke koje se sastoje od nekoliko elemenata. Ranije, oko deset meseci starosti, možete predložiti drveni toranj. Mališan će vežbati stisak i uskoro će naučiti sposobnost slaganja pojedinačnih elemenata jedan na drugi.

Pregled drvenih igračaka za najmlađe

Na tržištu igračaka postoje magnetni blokovi, drvene kocke, razvrstavači, blokovi sa abecedom ili brojevima i mnogi drugi. Vredno je zapamtiti da prvi blokovi za decu treba da budu šareni, u raznim oblicima, obrascima i bojama.

Pogledajte i zanimljiv članak: Koji je pravi recept za uspavljivanje bebe?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog