Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Fotelje, sto i stolice za kreativno detinjstvo

Fotelje, sto i stolice za kreativno detinjstvo

Deca već u uzrastu od 14 meseci počinju da imitiraju odrasle, tačnije svoje roditelje. Nemojte se iznenaditi kada u jednom trenutku shvatite da zapravo ne vidite duplo, već da vaš mali dečak imitira neki pokret svoga oca: proteže se prema plafonu, češka se po glavi na isti način kao on, diže ruke u vazduh kada začuje da neko viče “GOOOOOL!”

Ili vaša klinceza koja počinje da oponaša mimiku lica svoje mame, ispušta slične zvukove njenim dok govori ili je oponaša kada telefonira. Ova mala, fantastična bića jednog trenutka postaju naši glavni imitator.

Imitacija mališana je mnogo više od predstave

Kopiranjem odraslih tokom ove ključne godine rasta, jednogodišnjaci uče široku lepezu veština. Imitacija je od vitalnog značaja za razvoj sposobnosti deteta u rasponu od jezičkih do socijalnih veština.

Štaviše, već za 15 meseci većina mališana je razvila motoričke i kognitivne veštine potrebne za sprovođenje akcije koju treba imitirati. Deca u ovoj dobi su obično pokretna i imaju dobru koordinaciju ruka-oko.

Šta pokreće imitaciju mališana

Delom je to veza koju se stvara između deteta i roditelja, ali imitacija je takođe korak do nezavisnosti. Na kraju, jednogodišnjaci počinju ne samo da imitiraju, već da deluju iz samomotivacije.

Kako biste svom klincu i klincezi pomogli da napravi svoj svet po ugledu na vaš, dajte im prostora i mogućnosti da stvore svoj kutak u kome će da razvijaju svoju veštinu imitacije, ali i individualnost.

Pitate se kako to da uradite?

Jedan od načina je da im pomognete da naprave svoj prostor u stilu stana ili kuće sa potrebnim stvarčicama koje će da podsećaju na vaš životni prostor. Neki od neizostavnih detalja koji dom čine domom jesu:

● stolovi

● stolice

● fotelje

i slični nameštaj za igru koji će biti deo okruženja u kome ća vase dete da se oseća “baš kao kod svoje kuće”. 😉

Za početak, u njegov kutak možete doneti na poklon fotelju. To može biti obična dečija fotelja, ali ona može biti i sa dezenima zvezda, krugova ili likova iz crtanih filmova. Takođe, može biti forelja 2 u 1 i to čak na dva načina:

1. fotelja i tabure – koja je udobna, od čvrstog sunđer i obložena pamučnom tkaninom koja se skida i pere i

2. fotelja i krevetić – gde se sedalni deo razvlači, pa od jedne stavari dobijete dve (i za sedenje i za ležanje).

Isto tako, dečiji kutak mogu krasiti lazy bag-ovi ili stolice za ljuljanje za igru i odmor.

Ali neizostavni su, naravno sto i stolica kao deo odeljka za male kreativce. U našoj ponudi su za ovu namenu najbolja solucija sto i stolica za crtanje izrađeni od metalne konstrukcije, sa drvenom pločom za sto i udobnim sedalnim delom.

Sa ovim detaljima koji su ujedno i nameštaj, a i igračka za vaše dete, ono će imati punu slobodu da razvija svoju veštinu imitacije, maštu, kreativnost i individualnost.

Sav nameštaj iz našeg asortimana dostavljamo na željenu adresu u najkraćem mogućem roku, vaše je samo da odaberete šta bi bilo najprikladnije vašim potrebama.

Poklonko Bebić 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog