Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Gimnastika podloga za bebe

Šta je Gimnastika podloga za bebe i zašto je pravi izbor za vaše mališane?

Gimnastika za bebe je u stvari meka prostirka na koju bebe mogu slobodno i udobno da legnu, dok se iznad njih nalazi luk koji ima razne dodatke, poput svetla, igračaka, loptica, raznih šarenih predmeta, zveckalica…Takođe, na većini modela se na samom otiraču nalaze privlačne aktivnosti, poput ogledala, zanimljivih crteža životinja i oblika. A poseban ugođaj  i zagarantovanu zabavu pružaju zvučni i vizuelni efekti.

Fizičke prednosti za bebe su u podršci razvoju motoričkih veština. Izgrađeni su na takav način da beba instinktivno poseže uvis ili se okreće na bok kako bi dodirnula sledeću životinjicu, sličicu ili kako bi se poigrala sa mnogim šarenim i neodoljivim visećim predmetima. Sve to im omogućava da koriste svoje mišiće, razvijaju držanje, što posledično podstiče razvoj finih motornih sposobnosti.

Koordinacija se takođe poboljšava za novorođenčad pa brže uče da sede, puze i hodaju. Čak i jednostavne radnje poput posezanja za igračkama ili držanje i hvatanje, omogućava razvoj bolje kontrole i koordinacije. Naravno, gimnastika podloga za bebe ima svoje fanove i među roditeljima jer bezbedno omogućava detetu da kroz igru i razvoj utroši energiju, pa je i san konzistentniji, a mirna noć za mame i tate.

  • Razvoj čula

Većina gimnastika za bebe dolaze sa ugrađenom muzikom i drugim zvukovima, poput životinjskih zvukova iz džungle, carstva okeana ili tematskih gimnastika poput lavića, majmuna ili aviona. Gimnastika za bebe Piano dolazi sa priloženim klavirom, pa bebe mogu uživati u zvucima koje stvaraju svojim sopstvenim prstima stimulišući svoj razvoj i sluh.

Taktilna čula podstiču se zahvaljujući finim, prilagođenim teksturama u kojima su izrađeni viseći predmeti, pomažući bebama da uče kroz dodir.

Osjećaj vida zaista se stimuliše kroz široku lepezu boja kojima je beba izložena ovim vrstama igračaka.

  • Kognitivne koristi

Ono što je sjajno kod ovih igračaka jesu razni predmeti koji se kače na luk konstrukcije Široka lepeza zabavnih igračaka koje podstiču bebe na kognitivni i mentalni razvoj. Ove viseće igračke posebno su dizajnirane da podstaknu maštu beba, oduševe ih bojama, zvukovima, oblicima i teksturama i omoguće im da prodube znatiželju o svom svetu. Teraju bebe da istražuju.

Redovnim igranjem, dete lakše primećuje razlike i prepoznaje obrasce, ubrzavajući njihov mentalni razvoj. Ogledala vezana za ove spravice, podstiču i vizuelni razvoj i samootkrivanje.

  • Gimnastika podloga za bebe je neodoljiva i beskrajno zanimljiva

Bebe vole raznolikost, posebno u bojama, teksturama i zvukovima. Zapravo je raspon pažnje novorođenčadi vrlo kratak, pa je važno da obezbedite različite igračke za različite aktivnosti. Zbog toga, većina roditelja odlučuje da kupi više od jedne da bi angažovala svoje mališane.

Razni izgledi i funkcije, prepuni mašte i novih iskustava.

  • Da li su sigurne za korišćenje?

Sigurnost je uvek na prvom mestu. Roditelji su uglavnom zabrinuti, pogotovo jer bi dete bilo izloženo raznim efektima i zvukovima. Međutim, ova edukativna igračka za bebe je specijalno stvorena da pruža zabavu bez nanošenja štete čak i najmlađim bebama, a mekani jastuk podloge je udoban za bebe u kakvom god položaju da se nađu. Naravno, roditelji trebaju biti oprezni u svakom trenutku i uvek  biti u blizini, ali to svakako važi tokom bilo koje vrste igre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog