Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Guralice – zabavna podrška i poligon za igru

Guralice – zabavna podrška i poligon za igru

Ako dovoljno pažljivo posmatrate svoju bebu, shvatićete kada je vreme da joj pomognete na putu učenja kako da prohoda. U ovom procesu prohodavanja, naravno da veliku ulogu igrate vi kao roditelji, ali srećom postoje i “pomagači” koji će ceo taj proces učiniti još zabavnijim. Guralice mogu biti vaši i bebini verni saputnici i veliko podrška, a kada beba malo poraste guralica postaje igračka za vožnju.

Dete uči kako da hoda sa roditeljima u blizini

Mnogi se pitaju, kako zapravo beba uči da hoda. To je složeni proces o kome mogu pisati stručnjaci iz različitih oblasti koji se bave pitanjima razvoja deteta, ali ono što vam mi ovde možemo reči jeste sledeće:

Većina beba uči da hoda prelazeći različite prepreke.

Šta zapravo pod time mislimo?

  • valjajući se po podu,
  • sedeći manje ili više stabilno,
  • puzeći,
  • kotrljajući se,
  • pokušavajući da se ispravi da stoji,
  • krećući se po nameštaju, i slično tome…verujemo da to već znate i da uživate gledajući je kako to slatko i nespretno radi. 🙂

To znači da bebe moraju i treba provoditi puno vremena na podu, učeći i upražnjavajući ove aktivnosti.

Kako guralice mogu biti saputnici vašoj bebi?

Pa, zapravo lako i zabavno. Bebe imaju tendenciju da koriste nožne prstiće pri hodu što učvršćuje mišiće nogu. Tako mu guralica pomaže da gradi siguran i stabilan korak koji će ubzo moći da napravi samostalno, bez ičije pomoći.

Guralice su takođe i igračke i u ovaj period učenja unose i efekat zabave. Uz šarenilo, zanimljive oblike, dugmiće, zvečkice, ove korisne spravice za bebe postaju mali poligon za igru.

Takođe, podstiču motoričke sposobnosti vašeg mališana i mališanke, koordinaciju oko – ruka kao i razvijanje spretnosti u rešavanju problema i prepreka na putu. Isto tako, mogu pomagati u raspoznavanju oblika i sve u svemu imati i edukativan začaj za vaše dete.

Kada je pravo vreme da vaš mališan dobije guralicu na poklon?

Ova multifunkcionalna igračka za hodanje i vožnju je namenjena za uzrast od 12 i više meseci, a idealna je kao poklon za prvi rođendan.

Kada se odlučite za kupovinu, savetujemo vas da:

  • birate proizvod od visokokvalitetnog materijala i bezbedan za vašu bebu,
  • uvek ostanete kraj bebe i budite svesni da se ona može za tili-čas prebaciti na opasna mesta,
  • koristite samo na području zaštićenom i prilagođenom za bebe gde ona ne može da pristupi električnih kablovima, izvorima velike toplote, hemijskim sredstvima za čišćenje, bazenu ili toaletu,
  • ga ne koristite pre nego što beba može da sedi.

U našem asortimanu proizvda za bebe možete pronaći lepezu proizvoda pod kategorijom dečija guralica, koje kroz učenje i igru vašoj bebi pomažu da naprave lake i zabavne prve korake.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog