Dostava je 240 dinara, za iznos iznad 3999 je besplatna.
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Igračke za bebe po mesecima starosti

Pozvani ste u goste i sve što znate je da treba da kupite poklon za bebu. Priznaćete, nema težeg posla nego znati koji poklon je pravi, čak ni kad su odrasle osobe u pitanju. Ne brinite, kupovina poklona nije nikad bila lakša. Ovaj kratki vodič pomoći će vam da izaberete idealan poklon u vidu igračke za bebe po mesecima sa sve primerima šta da kupite za koji uzrast.

Igračke za bebe od 3 meseca


Igračke za bebe od 3 meseca

Prva tri meseca u životu jedne bebe su prilično dosadna – hrana, fiziološke potrebe, plač i spavanje čine ceo ciklus. Nakon ovog za njih dosadnog, a za roditelje prilično stresnog i napornog perioda, vreme je da se malo predahne. Sledi vreme kada beba duže spava, pokretnija je, nasmejanija i što je najvažnije spremna je za istraživanje prvih igara i igračaka.

Beba od tri meseca ima daleko bolju kontrolu mišića oka, što direktno omogućava da prati objekte i njihovo kretanje. Poboljšani i razvijeniji vid, daje im jasnu i širu sliku većine stvari. Takođe, prepoznavanje osoba se primećuje baš u ovom periodu ali i reakcija na zvuke. Beba će se svesno okretati u pravcu odakle neki zvuk dopire.

Koja igračka je idealna za uzrast od tri meseca?

Visoko na listi najbolji igračaka su zabavne stvari koje reprodukuju muziku i zvuke, posebno ako nastaju kao reakcija na pokrete  bebe. A pošto beba sada poseže za igračkama, primećujući i kretanje i zvuk, posebno će joj se dopasti svaka igračka koju može da zgrabi. Senzorne igračke koje trepere, zveckaju, sviraju pri pritisku ili treskanju su idealan izbor. Još ako ovakva igračka savršeno staje u njihovu malu ruku, znajte da je to baš ta prava.

Šta je naša preporuka:

Igračke za bebe od 6 meseci


Igračke za bebe od 6 meseci

Bebe u ovom uzrastu počinju jasno da prepoznaju ljude i stvari oko sebe. Biće joj prjatno sa poznatim licima, mamom, tatom, bakom i dedom, kao i sa nekoliko njihovih omiljenih igračaka. Šestomesečne bebe takođe mogu puzati, sedeti, premeštati predmete iz jedne ruke u drugu, koristiti šaku precizno pa čak i lupati stvarima ili igračkama po površinama poput stola.

Šta kupiti bebi od 6 meseci?

Ovo je idealan period i za razvoj fine motorike ali i krupnih pokreta i balansa. Razvoj svake veštine bitan je u prohodavanju koje sledi u narednih pola godine. Koja igračka je idealna? Pa baš ta koja će obezbediti dobru potporu ali i pružiti dovoljno aktivnosti za razvoj šake i finih pokreta prstiju i ruke. Ne treba zanemariti ni boje, oblike i zvuke koji su takođe jako bitni.

Šta kupiti? Naša preporuka su igračke koje obuhvataju sve to:

Igračke za bebe od 9 meseci


Igračke za bebe od 9 meseci

Kako se prvi rođendan bliži, stvari postaju sve ozbiljnije. Devet meseci znači da beba postaje sve pokretnija, savladava čvrstu hranu, poboljšava svoje jezičke veštine i brusi svoje fine motoričke veštine. Tako u ovom uzrastu lagano počinju da rastu i razvijaju se u ozbiljne dečake i devojčice, napuštajući svoj status bebe.

U ovom periodu treba forsirati igračke koje su važne za za razvoj finih i grubih motoričkih veština, ali i kognitivnog razvoja. Mala deca uče o svetu oko sebe kroz istraživanje, pa im treba dati dovoljno prilika da se igraju i eksperimentišu.

Različite teksture, oblici, veličine (i dalje izbegavajte igračke sa sitnim delovima koje se mogu progutati ili udahnuti),  biće posebno interesantne devetomesečnom detetu.

Naša preporuka za poklon devetomesečnom detetu:

Igračke za bebe po mesecima


Igračke za bebe od 12 meseci

Svaki dan sa malim detetom je avantura i postoji mnogo stvari kojima se radujemo tokom njihovog odrastanja ali i očekivanja i nedoumica. Pitamo se kada će početi da hoda, priča i radi sve te slatke stvari za mališane. Do prve svećice na torti pređen je veliki put u rastu i razvoju ali i roditeljstvu.

Tokom naredne godine mališani se više kreću, svesni su sebe i svoje okoline. Njihova želja da istražuju nove objekte i ljude takođe raste. Tokom ove faze, mališani će pokazati veću nezavisnost i oponašaće ponašanje drugih, posebno odraslih i starije dece.

Jedna od najuzbudljivijih prekretnica za mališane obično dolazi nakon prvog rođendana. Većina dece počinje da hoda između devet i sedamnaest meseci a prosečan uzrast je oko 14 meseci. Ukoliko nisu naravili svoje prve korake, ili bar ne samostalno, svaki dan je šansa da bude baš taj. Do tada, penjanje će im biti sasvim dovoljno. Stepenice, nameštaj, njihov krevet ili krevetac, sve će biti savršen rekvizit za penjanje i skakanje. Oprez i zaokupljanje pažnje mora biti prisutan, što znači da ih treba zainteresovati pravom igračkom.

Koja je prava igračka za dete ovog uzrasta?

Svakako i na prvom mestu slagalice. Osim što će im iste zaokupiti pažnju, one su idelan način da se podstakne razmišljanje, uče logički postupci, pronalaze rešenja za probleme i situacije ali i vežba strpljenje. Slagalice mogu biti one koje se sortiraju po boji ili po obliku, ili kombinovano. Koju god da odaberete, nećete pogrešiti, svaka je korisna.

Čitanje knjiga, priča i povezivanje istih sa vizuelnim – slikama ili predmetima takođe je jako bitno. Govor, pamćenje i jezičke sposobnosti su izuzetno važne, jer dete u ovom dobu osim kretanja razvija i svoju buduću komunikaciju. Vreme od sklapanja prvih slogova do složenijih rečenica će proleteti.

Pokloni za bebu nude i više

Igračka je uvek više od stvari, ona je izuzetno sredstvo i alat za rast, razvoj, igru i učenje i treba je prilagoditi uzrastu.

U ranom dobu, senzorne igračke pomažu u stimulaciji čula. Kako dete nastavlja da raste i razvija koordinaciju ruku i očiju, uvode se igračke koje podstiču više interakcije. Za stariju već aktivnu decu idealne su igračke za rešavanje problema.

U ovom tekstu dali smo samo deo predloga za kupovinu igračke za bebe. A kako ste kroz isti saznali šta sve do prve godine bitno u razvoju jedne bebe, predlažemo da pogedate kompletnu ponudu na našem sajtu i odaberete baš ono što se vama svidelo i smatrate prikladnim.

Autor: Biljana Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog