Dostava je 240 dinara, za iznos iznad 3999 je besplatna.
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Kako obabrati posteljinu za bebin krevetac?

Posteljina za bebin krevetac

Posteljina za bebin krevetac

Složićete se da je jedan od najlepših trenutaka kada svoju tek novorođenu bebu donesete kući iz porodilišta, je dan kada je prvi put smestite u njen udobni krevetac. Taj trenuta je prepun emocija, uzbuđenja, radosti, a kada beba iz vaših ruku i zagrljaja pređe u “zagrljaj” svoga kreveca, posteljina je ta koja će je “prigrliti”.

Iz tog razloga je važno da ta posteljina bude kvalitetna, lepa, nežna i da se beba prijatno oseća kada spava na njoj. Sa druge strane, toliko je lep osećaj kada vi nameštate upravo tu bebinu posteljinu, zar ne?

Pre nego što svog mališana ili mališanku smestite na spavanje, najznačajnija stvar je da posteljina koju ste odabrali bude od kvalitetne tkanine. Kao što znate, bebe imaju vrlo osetljivu kožu, što tu nežnu kožu čini sklonu osipu i kožnim alergijama.

Šta uključuje komplet za posteljinu za bebe?

Komplet posteljine za krevetac obično sadrži:

  • jorgančić,
  • ukrasni jastučić,
  • krevetski donji čaršaf.

Često može sadržati i jastučiće koji se stavljaju na 3 strane ogradice kreveca kako bi beba bila dodatno zaštićena.

Važno je da je posteljina za bebe izrađena od 100% pamuka. Navlake za jorgančić su najčešće sa rajsfešlusom kako bi jorgančić ostao na svom mestu, a krevetski donji čaršav može biti sa lastišom kako se ne bi pomerao ispod bebe.

Kao sladak detalj je tu i ukrasno jastuče, a sve to čini jedan prelepi set ako je posteljina na primer sa vezom ili nekim lepim motivima za bebe. U našoj ponudi moćićete da pronađete motive životinja poput mede ili jage, a tu su i neizbežni Diznijevi junaci. Takođe, uvek je dobar odabir posteljina sa oblacima i zvezdama, a sve to u svetlo bež, belim, plavim ili roze nijansama.

Evo još nekoliko saveta kako da vaša beba lepo spava u svom krevecu:

  • Bilo da kupujete ili pozajmljijete krevetac za svoju bebu, potrudite se da imate nov i čvrst dušek koji dobro leži i pristaje na krevetić. To je važno da se ne bi stvorili razmaci oko ivica koji mogu dosvesti do toga da se bebi zaglavi glavica pri okretanju.
  • Neki opšti savet za sve mame i tate je da svojoj bebi obezbede najmanje 4 kompleta posteljine, jer ih je potrebno često menjati.
  • Posteljinu za bebu treba prati na najvišoj temperaturi, za program za pamuk i sa detržentima namenjenim za bebe kako ne bi došlo do iritacija na bebinoj kođi.
  • Uvek pored kreveca držite i jedno lagano ćebence ako bude bilo potrebno da bebu dodatno utoplite.

Nadamo se da su vam naši saveti za odabir posteljine za bebe bili od pomoći i da će olakšati vašu kupovinu za vašu bebu ili kao poklon.

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog