Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Konjić klackalica i guralica

Konjić klackalica

Konjić klackalica je igračka koju sva deca vole

Ljuljajući konjić ili konjić klackalica izdržava test vremena i to sa dobrim razlogom. Ove klasične igračke generacijama nadahnjuju maštu i izmamljuju deci osmeh na lice.

Nema sumnje da je konj za ljuljanje simbol detinjstva mnogih generacija. Tako je, verovatno bilo i u vašem detinstvu. Odrastanje uz pesme čika Jove Zmaja i jedne od njegovih pesmica “Mali Konjanik”, oslikava detinstva prethodnih generacija iako deca tada nisu imala ovako lepo dizajnirane igračke kao danas. Ali ipak, jednako su volela svoje konje za ljuljanje baš kao i današnja deca.

Nekadašnje drvene konjiće za ljuljanje, zamenili su kod brojnih proizvođača igračaka modernije dizajnirani konjići koji su dobili, pored boja i dodatne funkcije, pa su tako nastali konjići klackalice i guralice.

Zašto biste trebali kupiti svom detetu konjića klackalicu?

motoričke sposobnosti, ravnotežu i koordinaciju pokreta. Konji koji se ljuljaju više su od samo zabavnih igračaka. Oni zapravo nude niz pogodnosti za razvoj vašeg deteta, a neke od njih su:

  • Podstiču rad mišića gornjeg dela tela,
  • Pomažu razvoju centra za ravnotežu,
  • Poboljšavaju pokretljivost vašeg deteta dok se igra,
  • Ljuljanje može imati umirujući efekat,
  • Podstiče maštu i kreativnost kod mališana.

Dok se vaše dete bude klackalo, ono će pokretati mišiće gornjeg dela tela i učiti nove pokrete guranjem i povlačenjem napred – nazad. To njihanje tj. klacanje je zabavno, pa nije ni čudo što deca vole da se igraju baš na ovaj način.

Koje godine su najbolje za klackanje na konjiću

Igranje sa konjićem za klackanje, najbolje je započeti u dečijem uzrastu iznad 2 godine, pa do kad detetu bude lepo i zabavno.

U ponudi na našem tržištu, može se naći 2 u 1 plastična klackalica i guralica za decu u obliku konjića koja nudi dve različite mogućnosti upotrebe zahvaljujući funkcionalnoj karakteristici donje baze koja se može ukloniti i montirati. Konjić klackalica i guralica je najčešće dimenzije 34 x 70 x 49 cm sa maksimalnom nosivosti od 23 kg.

Guralice prvo pomažu deci da se podižu, a kasnije im pomažu kod hodanja i prohodavanja. One kasnije postaju prvo dečije vozilo, koje može koristiti i unutra i napolju. Sa guralicama se deca veoma dugo mogu igrati i lepo zabaviti.

Pogodne su i za igranje, na primer u dvorištu, a pošto su napravljene od plastike, lako ih je prebrisati kada se isprljaju, što im daje prednost lakog i jednostavnog održavanje. Može se voziti sistemom na točkovima kao guralica ili pričvršćen za njihajuću osnovu kao klackalica. Nakon uklanjanja postolja, točkovi na nogama konjića omogućuju vašem detetu da se samo odguruje.

Konj za ljuljanje svojom sigurnošću, stabilnošću i hvataljkama koje pomažu detetu da se bezbedno njiše je odlična igračka za malu decu. Kretanje napred i nazad gotovo svakom detetu je zabavno i može dugo zabavljati vašeg mališana.

Kada budete poželeli da ga obradujte ovom igračkom, možete ga povesti sa sobom da samo odabere svog novog „drugara za igru“ ili jednostavno ga iznenaditi poklonom i javite nam kakva mu je reakcija bila pri susretu sa svojom novom igračkom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog