Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Lena igračke za decu

Kada kamioni, bageri i traktori zavrte svoje točkove i razigraju dečiju maštu

Verujemo da već znate da su mnoga mala deca fascinirana velikim kamionima, bagerima, traktorima i svim igračkama koja su u domenu građevinske opreme i velikih vozila raznih namena. Ta fascinacija i zadivljenost najčešće je prisutna kod dečaka, ali ni neke devojčice ne odolevaju igranju “na gradilištu” ili “na putevima” , a i zašto bi.

Ovakav vid igranja sa igračkama koje imaju višestruku korist za samo dete, ogleda se u tome da ono ima osećaj da nešto važno gradi, popravlja, da pred njim nešto raste i nastaje. Da se kreće po malom putu, velikim ulicama i poljoprivrednom zemljištu.

Jer deca sve te stvari vide oko sebe u realnoj veličini, primećuju i prepoznaju, pa često na sam prvi pogled na velike točkove, uzbuđeno viknu „KAMION!“

Možda se pitate zašto je to tako?

Pa, kamioni su pre svega veliki, prave buku i njihove su boje upadljive. Prilično je teško ne primetiti ih, zar ne?

Veliki kamioni, naročito kada su u pokretu, kao da hoće da nam kažu „Radim neki važan posao“, a deca to vole da vide. Neka veeeeelika dešavanja u svetu odraslih. A mi odrasli, u vrtlogu svakodnevice ni ne obraćamo pažnju na neke detalje koja su deci još uvek nova, zanimljiva i uzbudljiva.

Kako deca uče kroz igru sa kamionima, bagerima i traktorima

Ovaj vid igranja sa igračkama kao što su na primer traktori je sjajan način da se deca igraju situacije koje su mogli da vide u svetu oko sebe. Vožnja, kopanje ili izgradnja koji se događaju tokom igranja, dodiruje se u mnogim oblastima igre i učenja: konstruktivnim, senzornim (posebno ako se igra napolju na pesku, šljunku ili zemlji), zamišljenim igranjem kroz uloge vatrogasca, policajca, bageriste. Tu možemo pomenuti i dodirne tačke sa zakonima fizike, razvojem motoričkih sposobnosti, obogaćivanjem vokabulara i još mnogo toga.

Ovakvo igranje sličano je igranju sa dinosaurusima.

Igranje velikim igračkama ispunjeno je velikim rečima koje deca koriste dok se igraju.

Pomoću ovakvih igračaka deca nauče nazive za različite vrste građevinske opreme (kiper, rovokopač, mešalica), poljoprivrednu opremu (traktor, kombajn) i delove kamiona.

Učenje reči koje ih trenutno zanimaju omogućava deci brži razvoj govora i dobrinosi obogaćivanju fonda reči, što im može biti od velike koristi u starijim uzrastima.

Igračke kamioni nisu samo za dečake

Kroz celu ovu priču, gotovo smo sigurni da smo srušili mit o tome da su samo dečaci zainteresovani za igru sa kamionima ili buldožerima. Kod jednog broja devojčica ovakve igračke jesu lična preferencija. Kod nekih drugih je odgovor na društveno ogruženje gde je veliki broj dečaka, a one žele da učestvuju u igri i tako spontano krene njihovo interesovanje.

Ovo što mi želimo da vama pošeljemo kao poruku jeste da ne gasite u sebe radost i ushićenje kada vidite kako se okreću veliki točkovi neke bučne mašine. Igrajte se sa svojim detetom sa nekom od igračaka iz našeg asortimana Lena igračaka i pogledajte svet očima svog mališana, jer čuda su moguća.

Iako naše igračke prati dobar glas, a on se daleko čuje baš kao i kamioni, budite sigurni da taj glas nije bez pokrića. Kvalitetan, bezbedan i raznovrsan asortiman igračaka sa veeelikim gumama možete pronaću na našem web shop-u, a isporuka je brza i povoljna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog