Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Pare ili poklon za prvi rodjendan?

Svi smo bar nekoliko puta godišnje u problemu i dilemi šta kupiti najbližima, voljenima ili prijateljima za rođendan. Nekako se uvek dvoumimo između dve opcije – poklon ili pare. Nedostatak vremena, nedoumice oko veličina ili ne pronalaženje prave stvari, uvek pretegne na stranu da poklon ipak bude u novcu. Neretko, ovakva vrsta novčanog poklona nikad ne završi kao konkretna stvar. Ovo znam prvenstveno po sebi, kojoj nakon uručenja istog i napomene da je to „da kupim sebi nešto“, to nešto jednostavno nikad nije videlo svetlost dana. Tako da ako sumiram svoje rođendane u uspomene, jako je malo fizičkih stvari koje me na njih zaista i sete.

Pare ili poklon za prvi rodjendan

Ja ću ti čuvati te pare, ti si još dete!

Sa dečijim rođendanima stvari nikada nisu bile mnogo drugačije u odnosu na one u odraslom dobu. Svakog dana se na internetu srećemo sa mnoštvom mimova na temu deteta koje za rođendan dobija novac a kojem roditelji u stilu bankara devedestih isti uzimaju na čuvanje.

Čuvani novac kod mame i tate, obično je bivao čuvan do slavljenikovog zaborava ili do sledećeg rođendana kada je na lažnu kamaru slagan nov iznos. Broj konkretnih uspomena bio je srazmeran broju novčanica, odnosno nula.

Ako rastemo ne znači da se menjamo

Vremena se jesu menjala, broj svećica na torti je bio sve veći, menjala su se i tela i razmišljanja, a muke oko poklona u novcu ostale su skoro sasvim iste. Vođeni nekom suludom tradicijom da novac namenjen za neki rođendanski poklon ispari, jednostavno nismo stvorili naviku da ga potrošimo na ono za šta je i namenjen. Zato je pravo vreme da prekinemo ovaj začarani krug, baš prvi rođendan. Ako ste sami propustili priliku i odrasli na ovaj način, bar da naredne generacije pokušamo „spasiti“.

Poklon za prvi rođendan

Zašto baš prvi rođendan?

Vrlo je važno da startujemo što pre, odnosno od samog početka a to je upravo prvi rođendan. Kako se njegova organizacija i proslava obično poklopi ili planira sa uporednim krštenjem, utoliko je bitnija odluka da kupimo nešto opipljivo.

Biranje savršenog poklona je kao biranje savršenog partnera – nemoguća misija!

Kao prvo nemojte se truditi da to bude savršen poklonza prvi rođendan, jer ma koliko se lomili u izboru, pakovanju ili bilo čemu drugom, bitno je da se ne izgubite u potrazi za nečim što će biti savršeno. Pod savršen poklon mogli bi da svrstamo one koji su vredni, unikatni, korisni, trajni, večiti, neuništivi … Sve ove osobine nikada ne mogu stati u samo jednu stvar. A ako gledamo u smislu vrednosti, za nekoga će i obična gumena lopta imati veliku, jer će je odlikovati najviše sentimetalna vrednost, bez obzira što je novčana zanemarljiva.

Šta je to što može biti prikladan poklon za prvi rođendan?

Volimo da gledamo našu decu kako se zabavljaju, uživaju u uzbuđenju dečije mašte i igre! Ali, postoji i daleko bitnija stvar u njihovom odrastanju a to je da vreme za igru bude i vreme za učenje. Kako deca zapravo uvek uče kroz igru, još od samog rođenja, na nama je da tu lepu i korisnu aktivnost pospešimo sa nekom edukativnom igračkom.

Edukativne igračke su uvek dobar izbor

Najbolje edukativne igračke su one koje angažuju interese i maštu vašeg deteta, što znači da će igračka od koje će dete imati najviše koristi zavisiti i od njegovog uzrasta i ličnih osobina. Međutim, postoji nekoliko različitih vrsta igračaka od kojih svaka pruža različite obrazovne mogućnosti, bez obzira na sve. To su senzorne igračke, slagalice, muzičke igračke, krupne igračke koje podrazumevaju kretanje i fizičku aktivnost…

Senzorna igra je igra koja uključuje jedno ili više čula deteta i pomaže mu da obrađuju informacije o svom okruženju i načinu na koji stvari funkcionišu. Senzorne igračke dolaze u mnogo različitih oblika ali najčešće su i najpopularnije muzičke igračke.

Krupne igračke mogu biti daske za ravnotežu ili užad za preskakanje, tobogani, vozila na pedale, guralice… Odnosno bilo šta što podstiče dete da koristi  telo i samim tim povećava osećaj ravnoteže, poboljšava prostornu svest i povećava samopouzdanje.

Može li poklon bude koristan i roditeljima?

Naravno da možete naći poklon za prvi rođendan koji će istovremeno biti koristan i roditeljima i detetu. Ukoliko se odlučite da kupite nešto od opreme zadovoljićete obe strane. Od nešto jeftinijih stvari možete se odlučiti za kupovinu ranca za decu, koji će svakako koristiti a pri tom u njega možete spakovati i neku igračku kao ekstra poklon. Ukoliko ste rešili da za proslavu prvog rođendana izdojite veću sumu, onda bi mogli da razmislite o kupovini prenosivog kreveca, za koji roditelji imaju samo reči hvale. A kako i ne bi kad se njime deca služe do svojih pet godina starosti i plus mobilan je.

Dobar izbor može biti posteljina za krevetac, jer svi znamo da osnovnih stvari nikad dosta.

Prvi rodjendan

Ne mogu da se odlučim a neću da dam pare!

I dalje ste u dilemi šta kupiti ili vam se nijedan navedeni poklon ne sviđa, a opet, sa druge strane, vidite da opcija davanja para umesto poklona nije dobra?

Naravno da i za to postoji rešenje. Zamislite da ipak date novac, samo taj novac ne može da dobije noge i nestane ili bude pretvoren u stvari koje nisu namenjene detetu. Da, dobro ste čuli, moguće je…

Poklonite vaučer za prvi rođendan

Hiljadu, dve hiljade, tri, pet ili čak deset hiljada možete pokloniti u vidu našeg poklon vaučera. Ovo je i i više je nego koristan i praktičan poklon. Roditelji će biti u prilici da sami odluče šta im je možda u tom momentu i najpotrebnije a šta vam ne mogu reći lično. A sa druge strane bićete sasvim sigurni da je novac otišao u prave ruke i na prave stvari.

Autor: Biljana Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog