Dostava je 240 dinara, za iznos iznad 3999 je besplatna.
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

TROTINETI – miljenici svih generacija

TROTINETI - miljenici svih generacija

Čim stigne leto, počinjemo da viđamo trotinete apsolutno svuda! Ovim laganim konstrukcijama upravljaju deca svih starosnih grupa: od mališana do srednjoškolaca. S toga toga je sasvim očekivano da će vaše dete pre ili kasnije početi da traži sopstveni trotinet. A ako ne znate da izaberete ili niste sigurni da li se uopšte isplati kupiti ga, imajte na umu da se ovo prevozno sredstvo smatra jednim od najbezbednijih za dete. Vaš Poklonko Bebić će Vam dati smernice prilikom kupovine i odabira.

Da li je vašem detetu potreban trotinet?

Trotinet za decu kombinuje 3 funkcije odjednom:

 • služi kao prevozno sredstvo,
 • angažuje dete na isti način kao igračka i
 • pruža fizički trening baš kao i sportska mašina. A ako ste pobornik aktivnog načina života i „pametnih“ načina vežbanja, trotinet će sigurno biti koristan vašoj deci.

Kada se može koristiti?

Prvi trotinet može se kupiti već kada mališan nauči da čvrsto stoji na nogama i stabilno hoda, što se u većini slučajeva dešava u dobi od 1,5-2 godine. Ako se dete plaši ovog neobičnog načina za kretanje, bolje je odložiti kupovinu trotineta za kasnije. Za sad, kao alternativa dok beba ne odraste, možete odabrati trotinet sa sedištem, tj. model dizajniran za oboje. U našoj ponudi ćete pronaći zanimljive i šarolike dizajne poput Trotinet Ladybug u mnogim bojama. Ovaj trotinet je u isto vreme i guralica, a kada dođe taj trenutak da Vaš mališan sam vozika ovaj trotinet, samo uklonite sedište i pomoćnu roditeljsku ručku.

Prednosti korišćenja

Vožnja, kao i bilo koji drugi oblik umerene fizičke aktivnosti, ima blagotvoran uticaj na zdravlje i razvoj deteta:

 • dete dok vozi aktivira gotovo sve svoje mišićne grupe, dok je potrošena količina energije tri puta veća u odnosu na vožnju bicikla;
 • jača srce i krvne sudove, delujući kao preventivna mera.
 • kada se vozi, dete redovno preusmerava pažnju i pogled sa najbližih na udaljenije tačke, a ovo služi kao dobar trening za njihov vid i koncentraciju;
 • utiče na razvoj pluća;

• vrlo je efikasan u razvoju koordinacije. Na primer, deca starija od dve godine, koja često padaju, ne mogu se zaustaviti kada se kreću i nisu u stanju da stoje na jednoj nozi – pedijatri savetuju da rade vežbe usmerene na razvoj koordinacije, a ove vežbe mogu biti zamenjen ili dopunjene vožnjom trotineta.

Kada želite da izaberete zaista dobar trotinet za svog sina ili ćerku, obratite posebnu pažnju na sledeća izuzetno važna merila:

 • kvalitet i konstrukcija točkova;
 • materijal od kog je konstruisano telo trotineta;
 • udobnost;
 • težina i veličina;
 • praktičnost upravljača i prisustvo kočnica;
 • mogućnost savijanja tela trotineta.

Svi ovi faktori nisu uvek srazmerni ceni trotineta. Zato smo Vam mi u Poklonko Bebiću priredili jedinstvenu i sveobuhvatnu ponudu. Od trotineta kojim se upravlja naginjanjem tela poput Trotinet Adept plavi, rozi ili crveni. Preko trotineta-guralica sa sedištem i ručkom za guranje za Vaše najmlađe, Ladybug plavi, zeleni ili rozi do trotineta iz nase T serije. T1 plavi, pink i ljubičasti uz koji dobijate na poklon i praktičnu torbicu sa zamiljivim dezenom. A tu je i unikatni T3 plavi za decu preko 2 godine sa dvostepenskim sistemom vožnje. Dakle, za svakog ponešto posetite našu online prodavnicu. Da, moguće je kupiti savršene poklone za savršeno odrastanje dobre vrednosti po povoljnoj ceni.

Vaš Poklonko Bebić

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog