Dostava je 240 dinara, za iznos iznad 3999 je besplatna.
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Igračke veliki kamioni za još veću radost igranja

Oko druge godine života, mnoga deca, najčešće dečaci, prolaze kroz fazu opsesivnog interesovanja za kamione i generalno za velike igračke. To ne mora da vas čudi, jer je to zapravo jedna životna faza koja može potrajati nekoliko godina, a gde ćete primetiti da vaš mališan reaguje na zvuk kamiona koji prolazi pored vašeg auta dok se vozite na putu, na sirenu kamiona i prizor kada ugleda ogromne kamionske točkove.

Rovokopač, kiper, dečiji kamion za smeće, teretni kamion, vatrogasni kamion … sve su to zanimljive igračke koje mališan voli da vozi, da ga zagleda, oponaša zvukove, pa zašto mu onda uskratiti zadovoljstvo igranja.

Kakve su igračke potrebne detetu?

Za rast i razvoj svakog deteta igračke su naravno veoma važne. Svakom detetu potrebna je igra od najranijih dana, a igra je neodvojiva od igračaka, zar ne? Zato na tržištu postoje razne vrste igračaka, koje podstiču kako motorički tako i  socijalni razvoj deteta.

Pa, hajde da vidimo koje su to igračke:

 1. Lutke, igračke u obliku životinja, nameštaja, posude, predmeti domaćinstva, a kroz ovu vrstu igračaka dete stvara radne navike, uči o kućnim poslovima, ali i o brizi i ponašanju prema bliskim ljudima.
 2. Sportske igračke kao što su lopte, koš, roleri, trotineti i druge, veoma su važni, jer povećavaju aktivnost deteta, razvijaju koordinaciju kretanja, orijentisanje u prostoru i podstiču motorički razvoj.
 3. Muzičke igračke ili sviranje nekog instrumenta inspiriše decu da budu samostalna, a i da cene timski rad. Igranje sa ovim igračaka u grupi podstiče razvoj socijalnih sposobnosti.
 4. Tehničke igračke kao što su mobilni telefoni, laptopovi, automobili na radio kontrolu. Ma koliko možda bili protiv tih stvari, dete svakako treba da bude upoznato sa ovim stvarima, jer živi u vremenu informatičke i tehnološke revolucije.
 5. Didaktičke igračke zauzimaju posebno mesto, jer uz pomoć didaktičkih igara deca uče boje, oblike, veličine… To su obično šarene slagalice, mozaik, lavirint i druge. Uz njih deca uče da budu uporna i istrajno završe igru do kraja i naravno doprinose razvoju motoričkih sposobnosti.

A ono što bi posebno da izdvojimo je sledeće:

Verovali ili ne, igranje sa kamionima zapravo ima bezbroj razvojnih prednosti, a evo i zašto:

 • deca uče da identifikuju i imenuju predmete i razlikuju ih,
 • oni shvataju osnove matematike kada koriste kamione da iskopaju određeni broj predmeta, utovare ih, a zatim istovare,
 • počinju da klasifikuju igračke na osnovu veličine i boje,
 • učestvuju u kooperativnoj igri,
 • razvijaju motoričke sposobnosti, ravnotežu, orjentaciju….

Kada se odlučite da svog mališana obradujete igračkom veliki kamion ili želite da takvu igračku poklonite nekom detetu za rođendan, evo predloga koji vam mogu biti od koristi:

 1. Univerzalni veliki kamion koji može služiti za svaki vid igre sa kamionima,
 2. Veliki vatrogasni kamion za igranje vatrogasaca dok gase požar,
 3. Kamion kiper za igru ​​u zatvorenom i na otvorenom, a posebno pogodan za igranje u pesku,
 4. Vozni park kamiona i kamiončića za još zabavnije igranje

i druge igračke kamioni.

Igračke veliki kamioni

Igračke veliki kamioni

Imajte na umu da su ove igračke zaista velike, da je potrebno da im pronađete prostor u svom stanu, kući, a i u dečijoj sobi, ali i da pored svoje veličine donose i veliku radost igranja malim građevincima, vatrogascima i vozačima kamiona.

Bez obzira na veličinu, igračke veliki dečiji kamioni se prave od kvalitetne plastike i nisu teški. Prave se u živopisanim bojama, najčešće jarkim koje privlače detetovu pažnju i podstiču ga na igranje. Ne brinete za bezbednost, jer zaobljene ivice, čvrstoća i trajnost konstrukcije su tu za spreče eventualne neželjene povrede tokom igre.

Pogodni su za samostalno igranje deteta, kao i za igranje u društvu, kako u kući, tako i napolju. Zato nabavite mališanu ovu igračku i pridružite mu se u novim građevinskim poduhvatima.

A da li znate šta su Montesori igračke i ko je Marija Montesori? Pročitajte

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog