Besplatna dostava za porudžbine preko 3999 rsd
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Šta kupiti deci za Božić i Novu godinu?

Šta kupiti deci za Božić i Novu godinu

Šta kupiti deci za Božić i Novu godinu?

Bliže nam se novogodišnji i božićni praznici, pa prilikom izbora poklona za decu koje ćete staviti ispod jelke, treba biti i racionalan, ali i kupovati od srca, jer šta je lepše neko poklanjati sa radošću, a za uzvrat dobiti širok osmeh svoga mališana.

Iz tog razloga, ukratko rečeno, važno je imati na umu nekoliko stvari:

  • ne preterivati sa brojem poklona,
  • kupovati kvalitetne i korisne stvari i
  • učiniti da kupovina darova bude zabavna, jer vreme praznika treba da donese radost svima.

Dok se praznična euforija polako približava, a mališani su vam možda već šapnuli šta žele da dobiju od Deda Mraza i Božić Bate, verujemo da znate da je vreme da se polako, ali sigurno pripremate za kupovinu i pakovanje poklona, jer Nova godina samo što nije stigla.

Za početak, ako kupujete poklone za više dece, spisak koji ćete napisati na papiriću ili uneti u aplikaciju za beleške na svom telefonu je dobro rešenje da nešto ne previdite u toku kupovine.

Šta treba imati na umu kada pravite spisak za kupovinu novogodišnjih poklona

Kod pravljenja spiska, bilo da znate šta bi mališani želeli da dobiju ili je na vama da to odlučite, treba uzeti u obzir sledeće:

1. Ne treba po svaku cenu kupovati skupe stvari već obratiti pažnju na kvalitet i vrednost poklona

Kada decu naviknete na preskupe igračke, teško ćete ih odvići od toga, a time vaše darivanje procenjuje se brojem nula na računu, a ne nužno kvalitetom, korisnošću, vrednošću i željom da svome detetu pružite zabavnu i dobru igačku.

Zapravo, podsetite sebe da cena i vrednost nisu isto i da se pri kupovini oslanjate na vrednost koju poklon pruža, a ne samo na cenu. Time decu učite pravim sistemima vrednosti i pomažete im da shvate da najskuplja igračka nije ujedno i najbolja.

Sa druge strane, ne treba kupiti ni nešto najjefitnije, niti štedeti previše na detetu.

U umerenosti je ključ, pa zato stavite akcenat na kvalitet i na činjenicu da, pored zabave, dete može sa tom igračkom nešto i da nauči. Odnosno, da to bude igračka kojom će se deca igrati duže vremena, a ne samo pet minuta i potom je odbaciti.

2. Nije poželjno preterivati u broju poklona

Svi znamo da kada krenu praznici, roditelji, rodbina, tetke, dede, bake, stričevi i strine, ujaci i ujne žele da kupe darove za mališane i obraduje ih.

E sada, često se desi da kada se svi darovi skupe na jedno mesto, poklona nekada bude i previše, što čini da se dete zapravo i ne obraduje, jer biva prezasićeno. Tada radost primanja poklona više se kod njega ne budi, već to postaje “sasvim obična stvar” ili u drugom slučaju ne zna kako na tu situaciju da reaguje, a time se gubi čar celog događaja, zar ne?

Šta u tom slučaju uraditi, možda se pitate?

Predlog je da sačuvate neke od tih stvari i kasnije ih poklonite detetu, umesto da ih date sve odjednom.

Takođe, možete se dogovoriti da u kupivini jednog, ali vrednog poklona učestvuje više vas.

3. Pametno procenite za koji uzrast deteta kupujete poklon

Kada je uzrast u pitanju, evo nekoliko naših predloga koji vam mogu biti od pomoći:

  • Od 0 do 6 meseci – zvečke, ogledalce ili šarene igračke iznad krevetića, interaktivni bebi tepih, igračke za razvijanje koncentracije
  • Od 6 do 12 meseci – igračke koje se kreću, knjige sa slikama životinja, voća, povrća, gumene životinje, vozić, jednostavne autiće za dečake, mekane lutke i plišane igračke za devojčice
  • Od 1 do 2 godine – igračke koje se mogu gurati, kocke, loptu, igračke za pesak i za vodu, slagalice, muzički instrumenti, ilustrovane knjige, plastični setovi za kuvanje
  • Od 2 do 3 godine – šarenu kredu, loptu, drvene kocke, razne slagalice, tricikl, knjige, igračke kućni aparati, udarački instrumenti, puzle
  • Od 3 do 5 godina – Knjige, flomasteri, bojanke, pribor za slikanje, plastelin, dečije makazice, bicikl.

4. Neka bezbednost bude na prvom mestu

Cena nije garant da je igračka bezbedna.

Ako je vaš mališan u fazi kada stavlja predmete u usta, igračka ne bi trebala da sadrži sitne delove koji se mogu odvojiti. Kod mekanih igračaka treba proveriti da li se oči ili nos mogu otkinuti.

Ni kanap na igračkama na povlačenje ne bi smeo biti duži od 30 centimetara, a takođe je važno da ivice ne budu oštre. Važno je da je igračka napravljena od materijala koji nije lako lomljiv, jer može doći do povrede deteta. A odličan izbor je uvek neka zanimljiva drvena igračka za decu.

Plišane igračke mogu ima intenzivan, neprijatan miris, pa je u tom slučaju najbolje ne kupiti je, jer je to znak da u sebi sadrže materijale koji nikako ne bi trebalo da dospeju u dečje ruke i usta.

Najbezbednije igračke su one napravljene od prirodnih, proverenih materijala i pouzdanih proizvođača kakve možete pronaći u našoj ponudi.

BONUS SAVET

Veličina i broj poklona nije merilo već se trudite da na decu prenesete dobrotu, ljubav i radost darivanja.

Poklon kupljen sa ljubavlju, lepo upakovan i dat uz osmeh i zagrljaj neprocenjiv je i zato u ljubavi, veselju i radosti proslavite novogodišnje pratnike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog