Dostava je 240 dinara, za iznos iznad 3999 je besplatna.
Pozovite nas: +381 64 020 1005

Blog

Kako pažljivo odabrati ranac za decu?

Pravi ranac za decu

Pravi ranac za decu

Biranje ranca za vaše dete može da bude vrlo lako, ako znate barem nekoliko caka kako to da uradite. Naravno da je kvalitet izrade ranca bitan, ali ima tu i drugih značajnih komponenti, pa hajdemo onda redom. Šta je potrebno uraditi pre kupovine ranca za dete?

Izmerite svoje dete kako biste utvrdili potrebnu veličinu ranca

Veličine odeće svog deteta verovatno znate napamet, ali kada su u pitanju školske torbe i rančevi, najbolje je uzeti krojački metar i izmeriti njegove detetove mere. Ako se pitate šta tačno merite, evo odgovora. U osnovi, merite visinu i širinu leđa vašeg deteta da biste videli koliki ranac može da udobno nosi na svojim malim (ili velikim) ramenima.

Prvo pronađite maksimalnu visinu njihovih leđa merenjem od linije ramena do linije struka, a zatim dodajte još barem 10 centimetara na to, jer ranac stoji ispod njihovih ramena i do otprilike isto toliko ispod struka.

Super bi bilo da tražite ranac koji se nosi smešten između lopatica kako bi to pomoglo pravilnom rasporedu težine na leđima. Širinu leđa možete pronaći merenjem između lopatica deteta i dodavanjem dodatnog centimetra ili dva za rast.

Razmislite za šta će vaše dete koristiti ranac

Da li će ovo biti dečiji ranac za školu koji će se koristiti 5 dana u nedelji ili je ovo sportski ranac koja će se nositi na sportske treninge najčešće samo vikendom? Tada možete birati potpuno dva različita rancam, ali i naći rečenje tako što ćete kupiti onaj sa dvostrukom namenom.

Kada birate ranac samo za školu, obratite pažnju da bude dizajniran prema knjigama i sveskama vašeg deteta kao i da bude izdržljiv, jer će se vrlo često i intenzivno koristiti tokom njegovih školskih dana. Vaše dete će ga nositi na ramenima, ali će ga kačiti na klupu ili zid, bacati na pod, povremeno ga vući u ruci. Zato je dobor da ranac ima jake ručke i ojačano dno. Takođe, vrlo je korisno da ima ojačanje na zadnjem delu koji prijanja uz detetova leđa, sa penastom podlogom za udobno nošenje.

Ako tražite baš sportski ranac, i tu će izdržljivost ranca biti ključna karakteristika. Mada, u tom slučaju, obratite pažnju da ovaj ranac ima spoljni džep za bočicu sa vodom. Dobro bi bilo da je materijal ranca otporan na vodu, jer će se neki treninzi i utakmice dešavati napolju po vlažnom vremenu.

Savetujemo vam da kod odabira sportskog ranca za vaše dete odaberete onaj sa donjim, odvojenim odeljakom koji je odličan za odlaganje prljavih i znojavih uniformi, mokrog donjeg veša i čarapica, vlažnih kupaćih kostima…

Na prvo mesto stavite udobnost

Olakšajte detetu koliko god je u vašoj moći sa rancem koji je svojim načinom kako je izrađen stavlja udobnost na prvo mesto.

Još jedna od karakteristika koja može da pomogne pri nošenju ranca je podesivi kajšić koji ide preko grudne kosti koji pomaže da ranac stoji na mestu i tako pravilno raspoređuje težinu na ramena i leđa ravnomerno.

Nije lako nositi znanje sveta na svojim leđima, zar ne, niti sportsku opremu budućeg šampiona, e zato su naši rančevi za decu podrška vašoj deci na putu njihovog pravilnog rasta i razvija.

Vaša korpa
Sign in

No account yet?

Započni kucanje i prikazaće ti se željeni proizvodi :)
Shop
0 items Korpa
Moj nalog